На 90 години Клинт Истууд е жива икона на Холивуд. Най-възрастният действащ

...
На 90 години Клинт Истууд е жива икона на Холивуд. Най-възрастният действащ
Коментари Харесай

На 90 Клинт Истууд отново застава пред и зад камерата

На 90 години Клинт Истууд е жива икона на Холивуд. Най-възрастният настоящ режисьор в Съединени американски щати, той има толкова дълга и внушителна кариера, че е мъчно да откриеш нещо изчезнало в нея - триумфи, провали, уестърни, драми, агитация, романтика... Някога мъжественият облик от " доларовата " трилогия на Серджо Леоне и " Мръсният Хари " към този момент над 40 години сполучливо съчетава актьорската игра с постановка.

Сред филмите, в които е по едно и също време пред и зад камерата, най-ярко свети неоуестърнът " Непростимо " (1992), само че в последно време ветеранът избира да е зад камерата - за последните 12 години се е " показвал " единствено един път, преди 2 година в " Трафикантът ". Веднага по-късно снима различен сюжет по действителни събития - " Ричард Джуъл ", оставайки отвън кадър, а преди ден профилираното издание " Deadline Hollywood " заяви, че достолепният празник (навърши го на 31 май т.г.) и комплицираните условия към пандемията и отражението й върху киноиндустрията не са предиздвикали ветерана да се кротне.

Истууд към този момент работи върху нов план със заглавие " Плачи, мачо " (Cry Macho), в който с изключение на режисьор ще бъде копродуцент, както и едно от основните настоящи лица. Сценарият е дело на Н. Ричард Наш, написал романа със същото име през 70-те години, в съавторско с Ник Шенк, работил с Клинт по " Гран Торино " и " Мулето ".

" Плачи, мачо " разказва за завръщаща се звезда на родеото. Той приема поръчка от някогашен собствен началник да отиде в Мексико и да отвлече сина му и да го заведе при него в Тексас. Според холивудски медии Арнолд Шварценегер е изразил предпочитание този филм на бъде завръщането му на огромния екран след края на мандата като губернатор на Калифорния през 2011 година, само че тогава планът с режисьор Брад Фурман е анулиран. Истууд го поема десетилетие по-късно, за присъединяване на Шварценегер към този момент не се оповестява.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР